Sneeuw op de boerderij!

Sneeuw op de boerderij! Dat betekent vooral sneeuwpret! Van de dijk af sleeën, sneeuwpoppen en -kastelen bouwen en zelfs schaatsen op et erf.

Als het flink gaat vriezen betekent dat ook dat we de nodige voorzorgsmaatregelen moeten treffen. Het is belangrijk dat de aardappelen en de uien die in de schuren liggen niet bevriezen. Ze moeten zo goed mogelijk op temperatuur blijven. Dat betekent aanpassingen aan de schuren, gaten en kieren zoveel mogelijk dicht en de ventilatoren en kachels moeten goed werken. De werkplaats houden we zoveel mogelijk vorstvrij door er een extra kachel te plaatsen.

Vorst goed voor de bodem

Vooral bij kleigrond zorgt vorst voor een losse grond. De vochtdeeltjes in de grond bevriezen, en zetten uit. Daardoor valt de grond uit elkaar en wordt het mooi los. Die rulle grond kun je in het voorjaar beter inzaaien.

Sneeuwschuiven

En als de sneeuw er dan eenmaal ligt schuiven we het erf schoon met de sneeuwschuif. Örjan helpt ook bedrijven in de omgeving om parkeerplaatsen, wegen en fietspaden sneeuwvrij te maken.