Franse Uiensoep voor 4 personen

Een lekker bakje uiensoep. Eenvoudig te maken!

Wat heb je nodig:

  • 600 gram uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels tijm
  • 30 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 liter bouillon
  • Peper en zout
  • En eventueel wat spekjes

Voor de kaascrouton:

  • Stokbrood
  • Geraspte belegen kaas

Snijd de uien in halve ringen.

Verhit de boter in een pan met een dikke bodem. Doe de uienringen in de pan en bak ze langzaam aan. Roer ze af en toe even door. De uien zijn goed als ze goudbruin van kleur zijn. Dat kan wel 40 minuten duren.

Voeg dan de bloem toe. Roer het goed door de uien en laat het 5 minuten gaar worden.

Voeg dan de hete bouillon toe. Breng de soep op smaak met wat peper en zout. Laat de soep ongeveer 10 minuten trekken.

Doe er eventueel wat gebakken spekjes bij.

Kaascrouton

Een kaascrouton erbij maakt het echt helemaal af!

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij een stokbrood in stukjes en doe er wat geraspte kaas op. Zet ze een paar minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is

Het is het lekkerst als je de kaascrouton in de uiensoep serveert.

Smakelijk eten!